Apple çalışanları sendikalaşıyor: Saatlik 30 dolar istiyorlar


Saatlik 30 dolar istiyorlar


 Apple perakende sendikası organizatörleri, işçilere saatte minimum 30 dolar ödenmesini istiyor. Çalışanlar New York'ta ömür maliyetlerinin gittikçe ağırlaştığını söyledi.

Apple'ın Grand Central Terminal mağazasında sendika örgütleyen çalışanlar, bütün işçiler için saat başına 30 ABD doları asgari ücret talep ediyor.


Ayrıca, tahsil tutarının geri ödenmesi, daha erişilebilir dinlence tarihi ve daha iyi emeklilik seçenekleri dahil olmak üzere daha iyi avantajlar da istiyorlar.


Apple mensuplarının önderlik etmiş olduğu bir organizasyon komitesi, işyerinde sendikalaşma desteğinin düzeyini belirleyen yetki kartlarını topluyor.


Washington Post’un haberine gore, Apple personelleri pazarlarına ve deneyimlerine bağlı olarak saatte 17 dolar ile 30 dolar içinde ücret alıyor. Telefon pazarında perakende alanında bir rakip olan Verizon hafta başında, asgari tutarı saatte 20 dolara çıkaracağını açıklamıştı.


Finansal raporlara bakılırsa, Apple'ın dünya çapında 154.000 mensubu ve 270 ABD mağazası var. Apple, 2021 mali senesinde dünya çapında 365 milyar doların üstünde satış bildirdi.

Yorumlar

Yorum Gönder