Kabak Çekirdeği Yağı Nasıl Kullanılır? Kabak Çekirdeği Yağı Saça ve Cilde Faydaları

 

Kabak Çekirdeği Yağı Nasıl Kullanılır

"Kabak çekirdeği hasım özellikle saça ve cilde yararları ile bilinir. İnanılmaz derecede oldukça yönlü bir bileşen olmasının yanı sıra, kabak çekirdeği hasım varlıklı bir tada ve canlı kırmızı-turuncu renk tonuna haizdir. Peki, kabak çekirdeği hasım iyi mi kullanılır, yararları nedir? İşte kabak çekirdeği yağı saça ve cilde yararları..."

Kabak çekirdeği yağı yararları kadar zararları ile de merak edilen naturel yağlar arasında yer alıyor. Pepita yağı olarak da malum kabak çekirdeği yağı kabak tohumlarından elde adiliyor. Yemeklerde kullanılmasının yanında, organik bakım ürünü olarak saça ve cilde iyi geliyor. İşte, kabak çekirdeği faydaları, zararları ve kullanımı hakkında bilgiler...


Kabak Çekirdeği Faydaları Nelerdir?


Kabak çekirdeği yağı, özellikle iyileştirilmiş kalp sağlığı ve kan şekeri yönetimi ile ilişkili olabilecek bir tür omega-6 yağ asidi olan linoleik asit açısından zengindir.

Ek olarak, kabak çekirdeği hasım, iltihaplanma ve kronik hastalıklara karşı korunmaya destek olabilecek polifenoller ve karotenoidler dahil olmak üzere yüksek miktarda antioksidan sentetik ihtiva eder.

İdrar yolu sağlığını destek sunar.

Kalp sağlığını iyileştirir.

Kabak Çekirdeği Saça Faydaları


Kabak çekirdeği yağı, sıhhatli saç büyümesini desteklemek için kullanılır.


Araştırmalar, kabak çekirdeği yağının idrar yolu sağlığını iyileştirmeye, kalp sağlığını iyileştirmeye ve saç büyümesini artırmaya yardımcı olabileceğini düşündürmektedir.


Kabak Çekirdeği Yağı Cilde Faydaları


Kabak çekirdeği yağı düzenli kullanıldığında cilt lekelerini gidermeye yardımcı olur. İçeriğindeki vitamin ve mineraller sayesinde cilde esneklik kazandırır ve pürüzsüzleştirir. Sivilcelere tesir ederek cilt yapısını korur.


Kabak Çekirdeği Yağu Nasıl Kullanılır?


Kabak çekirdeği hasım birçok tarifte kullanılabilir yada ek olarak alınabilir. Ayrıca kabak çekirdeği yağı ve hindistancevizi yağını karıştırıp saç derinize uygulayarak evde kendi saç maskenizi yapmayı deneyebilirsiniz.


Kabak Çekirdeği Zararları


Kabak çekirdeği yağı genellikle emin kabul edilir sadece birtakım kişilerde alerjik reaksiyona neden olabilir. Kabak çekirdeği yağını takviye olarak kullanmadan ilkin doktorunuzla konuşmalısınız.


Çok nadir olmakla birlikte, birtakım kişilerin kabak çekirdeği yağına alerjisi olabilir ve hasım tükettikten yada cilde uyguladıktan sonrasında olumsuz emareler yaşayabilirler.

Yorumlar

  1. Her şeyin yağını çıkartıyorlar bu aralar :))))

    YanıtlaSil

Yorum Gönder