Kirpik Bakımı Evde Nasıl Yapılır? Dünya Kirpik Günü Özel Bakım Önerileri

 

Kirpik Bakımı Evde Nasıl Yapılır? Dünya Kirpik Günü Özel Bakım Önerileri

%97'si keratin ve %3'ü sudan oluşan kirpikler mevsimsel değişiklikler ve bazı hassas bünyelere dökülme, incelme şeklinde problemler yaşatabilir. Ancak bakışlarımızı tamamiyle değiştiren kirpik bakımı yardımıyla dökülen veya dökülmeye meyilli kirpiklerinizin güçlenmesine destek olabilir. Peki, kirpik bakımı evde nasıl yapılır? İşte Dünya Kirpik Günü özel tarifleri...


Kirpik Bakımı Evde Nasıl Yapılır? 

İşte, evinizde biraz vakit ayırarak sıhhatli ve gür kirpiklere kavuşabileceğiniz naturel tavsiyeler...


Uzamayan kirpikler için maske 

Bir fincan zeytinyağı ile bir tutam fındığı ve ceviz içini karıştırın. Daha sonra hasım süzüp geceleri yatmadan ilkin kirpiklerinize güzelce sürün. Bu işleme düzenli devam ettiğiniz takdir de işe yaradığını göreceksiniz.


Seyrek ve dökülen kirpikler için maske 

Eşit miktarlarda Hint hasım ve badem yağını küçük bir şişede iyice karıştırın. Bu karışımı 15 gün boyunca yatmadan ilkin kirpiklerinizin kökünden ucuna doğru sürün. Bunun için kulak temizleme çubuğu kullanmanız işini kolaylaştıracaktır.


Aloe vera maskesi 

Aloe vera mükemmel bir ev ilacıdır! Güneşten yanmış cildi yatıştırmak, makyajı çıkarmak, kaş jeli olarak, kabarcıkları yatıştırmak ve kirpiklerinizi güçlendirmeye ve büyütmeye yardımcı olmak için kullanabilirsiniz. Bir aloe vera yaprağını kırın, jeli yaprağın içerisine alın ve pak bir maskara çubuğuyla kirpiklerinize düzgün bir halde uygulayın. Gece süresince bırakın ve sabah durulayın.


Vazelin maskesi 

Yatmadan önce göz kapağınıza biraz vazelin sürmek kirpiklerinizi uzatacak ve daha uzun meydana getirecek! Sonuçları görmek biraz vakit alabilir sadece işe yaradığını farkına varacaksınız.


Zeytinyağı maskesi 

Geceleri göz kapaklarınıza biraz zeytinyağı eklemek, kirpiklerinizin zeytinyağındaki bütün vitamin ve mineralleri emmesine gerçekten yardımcı olacaktır.


E vitamini desteği 

Maskarayı sürmeden ilkin birazcık E vitamini hasım ile masaj yapmak, kirpiklerinizi hem daha uzun gösteriri hem de besler.


Hindistan cevizi sütü 

Hindistan cevizi sütündeki sağlıklı yağların kirpiklerinizi büyütmeye yardımcı olabileceğini biliyor muydunuz? Ayrıca kirpiklere sıhhatli bir manzara veren güzel bir parlaklık verir. Birkaç pamuğu soğuk hindistan cevizi sütüne batırın, fazla sıvıyı sıkın ve gözlerinizin üzerine koyun. 10-15 dakika sonra pamuğu çıkarın, kirpiklerinizi soğuk suyla nazikçe yıkayın.


Biotin takviyesi 

Saç, tırnak ve cilt vitamini olarak malum biotin, saçlarınızın inanılmaz süratli uzamasını sağlayacak bir B vitaminidir! Her gün biotin alarak 3 ayda kirpiklerimi uzatabilmeniz mümkün.

Yorumlar

Yorum Gönder