Parfüm Nereye, Nasıl Sıkılmalı? Parfümün Kalıcığını Arttırmak İçin İpuçları

 

Parfümün Kalıcığını Arttırmak İçin İpuçları

"Parfüm sıkmayı sevmeyen oldukça az kişi vardır. Hele sizin için doğru parfümü seçtiyseniz, gün boyu neşeli, harika, enerjik hissetmenize bile destek olabilir. Bunun yanında, genellikle parfümün kalıcı olmadığından yakınma edilir. Bu durumda parfümün kalıcılığını arttırmak için aşağıdaki önemli ipuçlarına göz atmanızı tavsiye ediyoruz. Peki, parfüm nasıl, nereye sıkılmalı? Gelin, anlatıyoruz..."

Parfüm sıkmak gibisi yoktur. Güne doğru başlamanın kusursuz yolu ve size eşit dozda itimat, neşe ve nostalji verebilir - iyi bir biçimde! Koku severler, parfümün neredeyse büyülü güçleri bulunduğunu bilirler, bu da kişisel ve profesyonel hayatımızda çok fazla stresli şey yaşadığımızda bile elimizden gelenin en iyisini hissetmemizi sağlar. Parfüm, yaşamın size sunduğu bütün olası olumsuzluklara karşı bir panzehir gibi düşünün ve püskürtün! Peki, parfüm nereye, nasıl sıkılmalı? İşte parfümün kalıcılığını arttırmak için yapmanız gerekenler...


Parfüm Nereye Sıkılmalı?


- Çoğu insan, parfümünün çok kısa müddette tesirini kaybetmesinden yakınma eder. Ancak, parfümünüzü doğru yerlere uygularsanız, bunun meydana gelme olasılığı çok daha düşüktür. Sadece ftalatlar ve stiren benzer biçimde negatif yan tesirleri olan belirli maddeler içeren kokulardan uzak durmayı ihmal etmeyin .


- Parfümü, her vakit nabız noktalarınıza uygulamalısınız. Bu, bileklerin içi, kulakların arkası, dizlerinizin ve dirseklerinizin arkası ve boynunuz demektir. Bu ipucunu daha önce duyduysanız, arkasındaki kanıtlanmış sebebi bilmiyor olabilirsiniz. Bütün nabız noktalarınız, ısı yürüyerek küçük radyatörler gibidir. Kokuyu yaymaya destek verir.


- Kıyafetlerinize parfüm sürme fikrini de göz önünde bulundurmalısınız. Giysilerinizdeki lifler, yıkadıktan sonrasında bile kokuları uzun vakit canlı tutar.


- Ayrıca maksimum kalıcılık için kulaklarınızın üstüne püskürtmeniz de etkili olacaktır.


- Saçların kokuları hapsetme ve siz yıkayana kadar orada tutma kabiliyetini bilirsiniz. Bu nedenle, parfüm uygulamanıza saçlarınızı dahil etmenin kokunuzun daha da uzun zaman kalıcı olmasını sağlayacağı mantıklıdır. Günlük saç fırçanıza en sevdiğiniz kokuyu sıkmayı deneyin. Direkt saçlarınıza parfüm sıkmak, içeriğindeki alkol sebebiyle saçınızın kurumasına neden olabilir. Bu nedenle tarağınıza sıktığınız parfün, uzun zaman kalıcılığı artırmanıza destek olurken saçınıza da zarar vermez.


Parfümün Nasıl Sıkılmalı?


Odanıza parfüm sıkar ve arkasından içinden geçerseniz, bu parfümünüzün boşa gitmesine niçin olur. Kokunun daha uzun zaman kalıcı olmasını sağlamak için direkt vücudunuza püskürtmek daha iyidir.

Bileklerimizi birbirine sürtmeden önce parfüm sıkmak, kokunun hızla tesirini kaybetmesine neden olur.

Eğer bileklerinizdeki kokuyu yaymak istiyorsanız, bileklerinizi birbirine sürtmek yerine ovalayın.

Duştan sonrasında parfüm sıkmak, temiz gözenekleriniz buharda açılacak ve bu da onu uygulamak için harika bir zamandır.


Parfümün Kalıcığını Arttırmak İçin İpuçları


Parfümünüzü nereye ve iyi mi uygulayacağınızı öğrendikten sonra, kokunun daha uzun vakit kalıcı olmasına katkıda bulunan büyük bir faktörün cildinizin genel nemi olduğunu öğrenmek sizi şaşırtabilir. Bunun nedeni, nemlendirilmiş cildin kokuyu kuru cilde gore daha uzun zaman tutmasıdır. Kokular nemlendirilmiş cilde daha uzun süre yapışır ve gün boyunca kokuyu alırsınız.


Tıpkı bir duşun gözeneklerinizi açarak ve cildinizi nemli tutarak cildinizi parfüm için "hazırlayabildiği" gibi, losyonlar ve yağlar da benzer bir etkiye haizdir. 


En sevdiğiniz kokuyu sürmeden önce cildinize kokusuz bir vücut hasım sürün. Bu, parfümünüzün daha uzun vakit kalıcı olmasını sağlar ve gün süresince yine yeniden yürütmek zorunda kalmazsınız, bu da üründen tasarruf etmenizi sağlar. 


Vazelin de parfümünüzü tüm gün süresince tutmaktan daha ucuz bir alternatiftir. Bir tutamda, benzer bir etki için kokusuz bir vücut losyonu yada tereyağı da kullanabilirsiniz; bu, yağ bazlıysa daha da iyi sonuç verir. Nemli cilt, kokunuzun dağılmamasını sağlamanın anahtarıdır!

Yorumlar

  1. Parfüm nereye sıkılmalı çok güzel bir soru :)))

    YanıtlaSil

Yorum Gönder